Persenk Ultra е планинско състезание с висока степен на трудност, с голяма денивелация (около 5200 метра), разнообразни метеорологични условия (поне една нощ и ден) и голямо разстояние (над 120км), което изисква от участниците издръжливост и отлична физическа и психическа подготовка, правилна екипировка и силна воля на духа.

Стартът на състезанието ще бъде даден на 13-ти срещу 14-ти септември 2013 година в 00:00 часа в центъра на гр. Асеновград. Всеки един от участниците ще има на разположение 30 часа за да завърши това трудно, но много красиво трасе. Благодарение на доброволци в негова помощ ще има 10 подкрепителни пункта, разположени на приблизително равни интервали. На тях ще може да похапне и да попълни запасите си от вода, така че да не се налага да мисли за нищо друго освен придвижването си по трасето.

Ден и нощ, дъжд или слънце, студ или пек – това предизвикателство очаква всеки дръзнал да се присъедини. Състезателите ще могат да се насладят на спиращи дъха гледки от красивите Централни Родопи. Маршрутът е специално подбран, така че да минава покрай местности, свързани с историята на Република България като Асенова крепост, стария римски път и автентични български села, запазили непокътнат българският бит и култура. Трасето не пропуска и скалното образование Чудните мостове и не на последно място – величествения връх Персенк.

На път сте да усетите магията и духа на Родопите.

Регистрацията за Persenk Ultra се извършва на тази страница. Ще започне на 15 април и ще продължи до 31 август 2013 година или до запълване на местата.

Моля, запознайте с наредбата за провеждане на състезанието както и с правилата за участие.

За повече информация очаквайте следващите ни бюлетини или ни пишете на info@persenk-ultra.com.